مشخصات پروژه
- کاربری: اداری
- معمار پروژه: دفتر معماری الگو- مهران خوشرو
- سال : 2024
حوزه همکاری
- ارزیابی آسایش حرارتی و مصرف انرژی در فضای داخلی ساختمان
- ارزیابی آسایش بصری ( روشنایی و خیرگی)
- ارزیابی کیفیت دید
- تحلیل سیالاتی جریان هوا
- تاثیر گیاه بر کیفیت هوا
به مشاوره نیاز دارید؟
خطا: فرم تماس پیدا نشد.
پروژه ساختمان اداری سفید ( دفتر معماری الگو، مهران خوشرو)
در این پروژه تیم معماری در فرایند بازطراحی ساختمان اداری ضمن حفظ سازهی اجرا شده، اقدام به طراحی یک پوستهی متخلخل باز و بسته شونده کرده است. هدف تیم انرژی و محیط بومشهر پایدار ارزیابی تاثیر این نمای متحرک بر کیفیت آسایش بصری فضای داخل، مصرف انرژی و تابش دریافتی پوستهی ساختمان بوده است. در گام اول شرایط روشنایی طبیعی و خیرگی در فضای داخلی بررسی شده است. شبیهسازی روشنایی و خیرگی برای هر سه وضعیت صورت گرفت : 1. نمای ساختمان اولیه قبل از بازطراحی و اعمال نمای متحرک 2. نمای ساختمان در وضعیت تمام بسته 3. نمای ساختمان در وضعیت نیمه باز شاخصهای مورد بررسی عبارتند از : شاخص sDA یا spatial Daylight Autonomy به بررسی کفایت روشنایی در فضای داخلی در طول سال میپردازد. تعریف دقیق این شاخص عبارت است از مساحتی از فضا که در بیشتر از 50 درصد اوقات اشغال روشنایی بیشتر از 300 لوکس دریافت کند شاخص ASE یا Annual Sunlight Exposure به بررسی نور مستقیم دریافت شده در فضای داخلی پرداخته و کنترل کننده ی حد بالای روشنایی در فضای داخلی است. تعریف دقیق این شاخص عبارت است از مساحتی از فضا که در بیشتر از 250 ساعت از اوقات اشغال نور مستقیم بیشتر از 1000 لوکس دریافت میکند. شاخص sDG یا spatial Disturbing Glare به بررسی احتمال وقوع خیرگی در جهات مختلف و نقاط مختلف فضا میپردازد. تعریف دقیق این شاخص عبارت است از تعداد دیدهایی در فضا که در بیشتر از 5 درصد اوقات اشغال خیرگی آزاردهنده دارند.
آسایش بصری ( تحلیل روشنایی طبیعی)
نتایج تحلیل روشنایی نشان داده است که به دلیل اضافه شدن پنجره های شمالی شرایط کفایت روشنایی در حالت جدید نسبت به حالت قبل، به شکل محسوسی بهبود یافته است. همچنین به دلیل استفاده از پوستهی متخلخل، این بهبود شرایط روشنایی منجر به تشدید خیرگی و افزایش احتمال بروز بیش گرمایش نشده است. با توجه به ماهیت پویای این پوسته، شرایط ASE غیرقابل قبول که در وضعیت "باز"اتفاق افتاده تنها برای وضعیت باز ارائه شده در فایل مدلسازی قابل استناد بوده و با تغییر وضعیت متناسب با تابش مستقیم دریافتی میتواند نور مستقیم ورودی به فضا را نیز کنترل نماید. در اقدام بعدی تابش دریافتی شیشههای ساختمان در سه وضعیت نمای اشاره شده بررسی شد : تاثیر پوستهی ساختمان بر کاهش تابش دریافتی جدارهی جنوبی ساختمان کاملا محسوس بوده است.
تاثیر سایبان بر کاهش مصرف انرژی در ساختمان
در ادامه تاثیر این سایبان بر کاهش مصرف انرژی در سه حالت مورد ارزیابی قرار گرفت استفاده از پوسته ثانویه با کنترل تابش دریافتی و گرمای ورودی به فضا بار سرکایش را به شکل محسوسی کاهش داده است. علاوه بر آن به دلیل قابلیت باز و بسته شدن در قسمتهای مختلف و رفتار منعطف نسبت به تغییرات محیطی شرایط آسایش بصری و حرارتی قابل کنترلی را در اختیار کاربران قرار داده است. این انعطافپذیری منجر به افزایش شرایط آسایش و در ادامهی آن کاهش مصرف انرژی میشود.
سوالی دارید؟
بله، همان طور که در پروژه اخیر قابل ملاحظه است تیم مشاورین علوم ساختمان بومشهر پایدار در مرحله طراحی پلان وارد همکاری با تیم معماری شده است. در این مرحله با انجام شبیه سازی و بررسی آلترناتیو های مختلف طراحی می توان بهینه ترین حالت پلان را انتخاب کرد یا با ارائه راهکار های مختلف به بهبود دریافت نور روز پرداخت.
همان طور که توضیح دادیم در ایران برخی گواهینامه ها شامل EDGE و گواهی سرو سبز قابل دریافت هستند. تیم بومشهر پایدار به شما کمک میکند که ساختمان خود را در یک مقیاس جهانی بسنجید و امتیازات مربوط به گواهی ساختمان سبز LEED را دریافت نمایید و در سطح این گواهینامه طراحی کنید.
بله، از جمله محاسباتی که برای ساختمان ها انجام می شود محاسبه میزان مصرف انرژی جهت تامین روشنایی است . با بهبود روشنایی طبیعی دریافتی، میتوان از مصرف انرژی جهت تامین روشنایی مصنوعی کاست.