مشخصات پروژه
- نام پروژه:ویلا میانجرز
- کاربری: مسکونی
- معمار پروژه: علیرضا تغابی، دفتر معماری دیگر
- سال : 1401
حوزه همکاری:
- ارزیابی روشنایی فضای داخلی
- ارزیابی کیفیت دید فضای داخلی
- مصرف انرژی بارحرارتی ساختمان
- ارزیابی تغییرات دمای فضای داخلی ساختمان
Get a Free Quote
خطا: فرم تماس پیدا نشد.
پروژه ویلا میانجرز- طراحیی دفتر دیگر، علیرضا تغابنی
این پروژه ارزیابی شرایط آسایش بصری و حرارتی فضای داخلی و مصرف انرژی یک ویلای مسکونی در شهر ارومیه است. طراحی ساختمان توسط دفتر دیگر صورت گرفته است. از ویژگیهای مهم پروژه میتوان به استفاده از متریال سنگ به صورت خالص در جدارهی خارجی و داخلی ساختمان و توجه ویژه به بستر پروژه اشاره کرد. در قدم اول و فاز صفر پروژه، تحلیل اقلیمی با استفاده از نرمافزار لیدیباگ انجام شد. تحلیل شرایط اقلیمی اطلاعات ارزشمندی از شرایط زیست محیطی بستر پروژه در اختیار تیم طراحی قرار میدهد. فرصتها و تهدیدهایی که توجه به آنها میتواند به اخذ تصمیمات صحیح جهت استفاده از پتانسیلهای اقلیمی پروژه منجر شده و زمینه را برای طراحی یک ساختمان دوستدار محیط زیست فراهم آورد
تحلیل اقلیمی
با توجه به شرایط دمایی بستر پروژه، تابش خورشید از مهمترین شاخصهای اقلیمی تاثیرگذار بر شرایط محیط داخلی و مصرف انرژی به شمار میرود. در همین راستا در گام اول تابش دریافتی سطوح مختلف ساختمان و محیط اطراف آن مورد ارزیابی قرار گرفت.
تحلیل روشنایی طبیعی در ساختمان میانجرز
در گام بعدی شرایط روشنایی طبیعی و خیرگی در فضای داخلی مورد ارزیابی قرار گرفت. شبیهسازیها با استفاده از موتور شبیهسازی ریدینس ( Radiance ) و در بستر نرمافزار راینو، افزونهی گرسهاپر انجام شد. در تحلیل های زیر، تصاویری که اصطلاحا با عنوان رندر ریدینس شناخته میشوند قابل ملاحظه است. در این تصاویر نقاط با کنتراست و تفاوت روشنایی و تابش نسبت به باقی سطوح میدان دید کاربر مشخص میشوند
طراحی پروژه به صورت نیمه دفنی از چالشهایی بود که انتقال نور روز به عمق فضا را تحت تاثیر خود قرار میداد. تصاویر، شبیهسازی شاخصهای کفایت نور روز فضایی (sDA : Spatial Daylight Autonomy ) ، دریافت نور مستقیم سالانه و احتمال وقوع چشمزدگی ( ASE : Annual Sunlight Exposure ) و احتمال خیرگی آزاردهنده (sDG : Spatial Disturbing Glare ) را نمایش میدهد.
در این پروژه مطابق بررسی های صورت گرفته، شرایط خیرگی در طبقهی فوقانی اندکی بالاتر از حد قابل قبول بوده اما در طبقهی همکف شرایط کاملا مناسب ارزیابی میشود. اما شرایط روشنایی چه از منظر کفایت نور روز و چه از منظر دریافت نور مستقیم خورشید در هر دو طبقه بر اساس بازهی قابل قبول تعریف شده در سیستم امتیاز دهی لیید ( LEED ) مناسب است. بر اساس استاندارد لیید(LEED) -که یکی از معتبرترین و رایجترین سیستمهای امتیازدهی و ارزیابی کارایی ساختمانهای سبز و با ساختمانهای عملکرد بالا است- در حوزهی روشنایی طبیعی فضای داخلی، sDA بالای 55 درصد و ASE کمتر از 10 درصد برای فضاهای عمومی و تا 20 درصد برای ساختمانهای مسکونی مورد قبول است.
تحلیل کیفیت دید در ساختمان میانجرز
همچنین با توجه به موقعیت قرارگیری ساختمان، کیفیت دید به بیرون ( View analysis ) مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا با استفاده از شاخص View factor میزان دید بدون مانع به آسمان ارزیابی شد.
تحلیل مصرف انرژی و بار حرارتی در ساختمان میانجرز
در ادامه وضعیت مصرف انرژی سیستم تاسیساتی، بارحرارتی با ساختار جدارههای مختلف شبیهسازی شد.
در تصویر بالا شرایط مصرف انرژی سرمایش و گرمایش برای جدارههای مختلف مقایسه شده است. وضعیت دمای فضای داخلی در صورت استفاده از مصالح با خواص جرم حرارتی بالا نیز بررسی شد. نتایج نشانداد استفاده صحیح از این مصالح میتواند منجر به تفاوت 10 درجهی سانتیگرادی دمای فضای داخل نسبت به محیط خارجی در فصول سرد سال شود.
تحلیل جریان باد در اطراف ساختمان و نما
در گام نهایی تاثیر هندسهی جدارههای ساختمان بر الگوی حرکت جریان هوا ( بر اساس جریان باد غالب) با استفاده از روش دینامیک سیالات محاسباتی (: Computational Fluid Dynamics CFD) ارزیابی شد.
در تصویر فوق تاثیر استفاده از عناصر بادشکن بر سرعت جریان باد در اطراف جدارههای ساختمان قابل مشاهده است. این عناصر با کاهش سرعت باد در مجاورت جدارههای ساختمان، تبادل دمایی فضای داخلی و خارجی را کاهش داده و ضمن کاهش مصرف انرژی منجر به افزایش آسایش حرارتی در فضای داخلی ساختمان شده اند
سوالی دارید؟
بله، همان طور که در پروژه اخیر قابل ملاحظه است تیم مشاورین علوم ساختمان بومشهر پایدار در مرحله طراحی پلان وارد همکاری با تیم معماری شده است. در این مرحله با انجام شبیه سازی و بررسی آلترناتیو های مختلف طراحی می توان بهینه ترین حالت پلان را انتخاب کرد یا با ارائه راهکار های مختلف به بهبود دریافت نور روز پرداخت.
همان طور که توضیح دادیم در ایران برخی گواهینامه ها شامل EDGE و گواهی سرو سبز قابل دریافت هستند. تیم بومشهر پایدار به شما کمک میکند که ساختمان خود را در یک مقیاس جهانی بسنجید و امتیازات مربوط به گواهی ساختمان سبز LEED را دریافت نمایید و در سطح این گواهینامه طراحی کنید.
بله، از جمله محاسباتی که برای ساختمان ها انجام می شود محاسبه میزان مصرف انرژی جهت تامنی روشنایی است . با بهبود روشنایی طبیعی دریافتی، میتوان از مصرف انرژی جهت تامین روشنایی مصنوعی کاست.